Svenska ostar tillverkade med det rätta handlaget, förstklassiga råvaror & kärlek.
Smaken av en plats
Sverige är 1572 kilometer långt och 500 kilometer brett. Det innebär helt olika förutsättningar för den mat som produceras här. Inte minst för de ostar som ystas på gårdsmejerier runt om i landet. Mjölk från en ko som har betat i ett kargt fjällandskap i norra Sverige smakar annorlunda än från en ko som betat frodigt, ängsgräs i södra Sverige. Lika stor skillnad är det på den färdiga osten.
Utöver råvaran spelar regionala traditioner och hantverkshistoria in, liksom det faktum att alla mejerskor har sitt alldeles egna handlag vid ystningen.
Flera av ostarna är ystade i liten skala, vilket innebär att de endast finns i begränsade volymer. Tänk också på att alla ostar inte finns att tillgå året runt och att vissa ostar är beställningsvaror.
Prata gärna med din säljare som kan berätta vilka ostar vi har att erbjuda dig just nu.
Upptäck våra mejerier
Vi rekommenderar
Sortiment
Löfsta Herrgårdsmejeri
På Löfsta Säteri i Vallentuna norr om Stockholm drivs ett gårdsmejeri med egen mjölkproduktion.
Almnäs Bruk ligger på en grönskande sluttning vid Vättern, strax utanför Hjo. Det är en gård med anor långt tillbaka i tiden och omnämns så tidigt som år 1225. Ost har man tillverkat här sedan 1830.
En bit utanför Orsa, längs med Unnån i det karga landskap ligger Hansjö Mejeri . Mjölken som används vid ystningen kommer från gårdens egna kor och genom ett genuint mathantverk omvandlas den till riktigt mumsiga ostar.
Den jämtländska byn Hillsand ligger vackert belägen vid Ströms Vattudals västra strand. Här ligger Hillsands Getgård med anor från 1860-talet med eget gårdsmejeri. På gården bor Jan och Ulrika Hammar och tillverkar ost av både get- och komjölk.
Mathantverkshuset Vuollerimdelikatesser är ett bygdebolag där bygdens fjällkomjölk och andra lokala produkter förädlas. Här skapas genuint mathantverk med arktiska smaker där varje produkt är gjord med omtanke.
Jürss mejeri gör ost på ekologisk certifierad mjölk från sörmländska gårdar. Kerstin & Claes Jürss driver mejeriet som ligger i Hälleforsnäs och har fått många utmärkelser för sina goda ostar genom åren.
Gården ligger i Fole, ca 15 km öster om Visby och drivs av Andreas Wiklund. Gårdens huvudfokus är potatis. Gotlands milda solrika klimat och naturlig kalkrika jordmån tillsammans med gedigen kunskap gör att här, på Stora Tollby Gård, produceras det potatisar i världsklass.
Vi ansvarar för att de produkter vi säljer har producerats under goda förhållanden med fokus på god djuromsorg, bra arbetsförhållanden och låg miljöpåverkan. Därför väljer vi bort varor som är oetiska eller miljömässigt ohållbara och erbjuder istället ett brett utbud av hållbara varor som är miljö- och socialt tredjepartscertifierade, så kallade mervärdesmärkningar.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.